Oradea.Net
11°C
Oradea

Adresa de E-mail Parolă
Încă nu eşti membru? Înregistrează-te - Ţi-ai uitat parola? Solicită una nouă


Statistica ultimei ore
Vizitatori ultima oră: 215

Utilizatori ultima oră: 102

Total înregistraţi: 48,655
Facebook
Tunul anului, O escrocherie piramidala cu asigurari medicale

sponsored links

Tunul anului, O escrocherie piramidala cu asigurari medicale

Autoritatile avertizeaza ca o noua mega-afacere piramidala se extinde cu repeziciune in tara profitand de ignoranta si saracia romanilor.

Tot mai multe firme anonime promit castiguri uriase din colectarea de adeziuni la viitoarele case private de asigurari de sanatate, in conditiile in care nici macar nu a aparut proiectul noii legi a sanatatii, informeaza TVR.

Cum functioneaza noua schema piramidala? Internetul este plin de asa-zise anunturi de oferte de "cursuri" pentru viitori agenti pentru colectarea de asigurari de sanatate. Cel care cade in plasa plateste o taxa care poate ajunge si pana la 100 de lei in schimbul careia nu primeste niciun certificat de absolvire al acestor asa-zise cursuri, ci doar promisiuni de zeci de mii de euro, atentie! dupa aparitia legii a carei forma nici nu este cunoscuta deocamdata.

Intr-o convorbire telefonica inregistrata de jurnalistii de la TVR, un astfel de fals agent spune ca afacerea este "tunul anului" pentru ca oricum asigurarile de sanatate vor fi obligatorii. "Puteti sa castigati 10.000 de euro, 20.000 de euro, foarte usor. E tunul anului la propriu! Nu o sa mai apara asa ceva in viata noastra niciodata", isi ademeneste el interlocutorul.

Potrivit legii, procedeele piramidale sunt strict interzise in domeniul asigurarilor, iar firmele care racoleaza agentii in acest mod nu sunt autorizate.

"Aceste forme nu au nicio legatura cu asigurarile de sanatate, cu orice alte forme de asigurari", precizeaza si Marilena Nemes, director juridic la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Aurelia Cristea, reprezentant al pietei de brokeraj, fost membri CSA, avertizeaza: "Nefiind autorizat, fiind interzis prin lege, sistemul piramidal este o pacaleala si o hotie. Afecteaza intreg sistemul de asigurari pentru ca va crea la un moment dat o neincredere in ceea ce inseamna acest sistem si e o concurenta neloiala la adresa intermediarilor care sunt autorizati".

Brokerii autorizati vor sa faca plangeri penale pentru firmele care racoleaza asa-zisii agenti pentru reforma sanatatii.

Marilena Nemes mai spune ca taxa de inscriere la aceste cursuri neautorizate si fara niciun rezultat depinde de la firma la firma, de la 60 de lei la 100 de lei. Oamenii platesc, pierd timpul, iar la final nu obtin niciun certificat de calificare sau vreo diploma.

"Nu primesc nimic decat promisiuni: daca va fi o lege vor obtine niste profituri. Dar nu se stie de cat si cum, dupa cum nu se stie inca forma oficiala a proiectului de lege", conchide Marilena Nemes.

Sursa: Ziare.com

Romania
Reclame