Oradea.Net
2°C
Oradea

Adresa de E-mail Parolă
Încă nu eşti membru? Înregistrează-te - Ţi-ai uitat parola? Solicită una nouă


Statistica ultimei ore
Vizitatori ultima oră: 228

Utilizatori ultima oră: 97

Total înregistraţi: 49,054
Facebook
Articole : Stiri Oradea : Feed RSS

sponsored linksDăruieşti şi primeşti - Seminar aproape gratuit
„Crăciunul” înseamnă în primul rând un prilej de bucurie atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari şi este întotdeauna corelat cu cadoul de Crăciun. Cu această ocazie în data de 21 decembrie, începând cu orele 18, la Centrul de afaceri Romcom de pe str. Gh.Doja nr.49/A, vă invităm să participaţi la un eveniment B4B inedit, dedicat oamenilor de afaceri care sunt preocupaţi de îmbunătăţirea performanţelor profesionale, dar sunt şi dornici de a oferi la rândul lor.
Copiii bolnavi si saraci vor trai pentru prima data „Miracolul Craciunului”
Zeci de copii bolnavi si atat de saraci incat traiul de pe o zi pe alta reprezinta o problema de supravietuire vor simti anul acesta, pentru intaia data, „Miracolul Craciunului”. Asociatia Piticot, sprijinita de catre elevii si profesorii de la Liceul „Don Orione”, Liceul Teoretic „Aurel Lazar” si de la Scoala Gimnaziala nr. 16, il va aduce la Era Shopping Park pe Mos Craciun in carne si oase, cu ocazia spectacolului „Miracolul Craciunului” - un eveniment caritabil cu si pentru copii.
Cine sunt aleşii care vor reprezenta Bihorul în Parlament
Potrivit Biroului Electoral Judeţean Bihor, cele mai multe mandate parlamentare au fost câştigate de către candidaţii USL.  Zece din cele 13  Colegii au revenit Uniunii, în timp ce UDMR a câştigat doua. În urma alegerilor din 9 decembrie, la Senat, la nivelul judeţului Bihor, USL a obţinut, 52,19%, UDMR - 19,35%, ARD - 13,83%, PPDD - 9,83%, PPMT - 3,64%, PRM - 1,14. La Camera Deputaţilor, USL a obţinut 50,79%, UDMR - 19,57%, ARD - 12,37%, PPDD - 9,41%, PPMT - 3,15% şi PRM - 1,29%.
Peste 7.000 de voturi suspecte în Bihor
O muncă de Sisif. Aşa caracterizează prim-procurorul Parchetului Oradea, Gheorghe Vidican, ancheta începută în dosarul penal deschis în legătură cu referendumul din 29 iulie, organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În total, 4.000 de orădeni şi alţi 3.000 de locuitori ai judeţului vor fi audiaţi pentru vot multiplu, exprimat în baza unor CNP-uri greşite, invalide sau inexistente.
Piața Cetate, o piață modernă în slujba cetățenilor
Lucrările de modernizare la piața Cetate sunt în curs de finalizare, a anunțat azi Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public, într-o conferință de presă organizată cu prilejul prezentării stadiului lucrărilor. Conform spuselor d-lui Andrica, anul 2012 este anul marilor investiții în Piața Cetate, deoarece după aproape 20 de ani această piață a primit o înfățișare modernă și utilă atât pentru comercianți cât și pentru cumpărători.
Calculatoare şi componente IT pentru școlile bihorene
Preşedinta fundaţiei Nato Charity Bazaar din Bruxelles Katalin Schmidt, a predat o serie de calculatoare, monitoare şi imprimante unor şcoli ş asociaţii din Oradea şi Bihor. Donația face parte dintr-un șir de evenimente caritabile începute în primăvara acestui an, când alte 280 de calculatoare și componente IT au fost atribuite organizațiilor bihorene prin intermediul Clubului Rotary și a Primăriei Oradea.
Reţea specializată în trafic de etnobotanice, destructurată [VIDEO]
Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au destructurat o reţea specializată în procurarea şi distribuirea de substanţe cu efecte psihoactive, cunoscute sub denumirea de produse „etnobotanice". Au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Oradea, la domiciliul unor persoane suspectate de traficarea unor astfel de substanţe.
Drumul militar, reabilitat de către Primăria Oradea
Primăria Oradea a început luna trecută „Lucrările pentru siguranța circulației - Reparații Drum Militar între strada Traian Blajovici și strada Armatei Române". Lucrările sunt executate de către firma Selina și se realizează în baza contractului de reparații - întreținere străzi. Necesitatea acestor lucrări a derivat din demolarea unităților militare din această zonă și din adaptarea infrastructurii rutiere existente la cerințele normativelor în vigoare.
Alexandra Borinaş are factorul X [VIDEO]
A coborât din Târgul Oradei pentru a veni la X Factor. Ca să nu fie probleme, a venit însoţită de părinţi.La vederea sa, ochii lui Dan Bittman prinseră a licări. Alexandra Broinaş este anul trei la Drept şi în primul an la Ştiinţe Economice - Management. Seamănă cu Ina, cu Mantea, cu Angelica Similea când era mai tinerică...O măgulesc aceste comparatii dar ea vrea sa fie Alexandra. A intrat în concurs interpretând o melodie a lui Amy Winehouse.
Videoclipul Toamnei Orădene [VIDEO]
Casa de Cultură a Municipiului a anunţat, miercuri, că videoclipul realizat pentru imnul Toamnei Orădene a fost finalizat şi postat pe Youtube pe 25 septembrie, cu doar şase zile înainte de startul festivalului.  Directorul CCM, Flavius Bunoiu, a precizat, într-o conferinţă de presă, că videoclipul reprezintă o premieră pentru Toamna Orădeană, iar că ideea a aparţinut de firmelor Amazing Visuals şi Video ProStyle.
Elevii sarguinciosi pot castiga biciclete, jocuri si enciclopedii
Asociatia Piticot rasplateste pasiunea elevilor pentru studiu, prin Concursul Judetean “Invata bine”, recompensat cu premii in valoare de peste 5.000 de lei. Prima zi de scoala coincide cu prima zi de inscrieri la concursul care isi propune sa stimuleze logica, memoria si spiritul antreprenorial al elevilor de gimnaziu din intreg judetul Bihor.  Pasiunea pentru invatatura le-ar putea aduce elevilor bihoreni, pe langa prestigiu si satisfactia cunoasterii, cadouri consistente, chiar inainte de Mos Nicolae. 
Primăria a construit o grădiniţă nouă şi modernă în cartierul Nufărul
Dacă la sfârşitul anului 2010 pe str. Liszt Ferenc, la nr. 75 era un teren viran fără nici o utilitate pentru comunitatea locală, azi, 11 septembrie 2012, Primăria Oradea a inaugurat finalizarea construcţiei unei noi grădiniţe: „Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 56". Construcţia acestei noi grădiniţe, care va deservi aprope 300 de copii din cartierul Nufărul s-a realizat cu fonduri asigurate integral de Primăria Oradea.
Imnul Toamnei Orădene, interpretat de către Ana-Maria
În mai puţin de o lună, Oradea îmbracă straie de sărbătoare. Aşa cum ne-am obişnuit, la început de octombrie Toamna Orădeană îi scoate pe orădeni la distracţie. În fiecare an, organizatorii încearcă să surprindă publicul. Una dintre surprizele acestei ediţii reprezintă o imnul Toamnei Orădene, care este intereptat de către Ana Maria Georgescu.
Poliţiştii îi învaţă pe orădeni cum să aleagă siguranţa
În cursul lunii septembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul Biroului Poliţiei de Proximitate continuă activităţile preventive derulate în Oradea, în cadrul Campaniei preventive „Alege Siguranţa!".
Rezultate finale: 41,35% de bihoreni au mers la vot, 87% au spus "da"
Biroul Electoral Judeţean Bihor a finalizat, luni, înaintea orei 14, numărătoarea voturilor exprimate în cadrul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit BEJ, din totalul electorilor înscrişi pe liste în Bihor, (504.659), 41,35% s-au prezentat duminică la urne. Din aceştia, 87,12% au pus ştampila pe "da", adică 181.810 de electori, iar 11,49%, mai exact 23.979 au spus "nu" demiterii preşedintelui României.
Primarul Ilie Bolojan a votat duminică dimineaţă la ora 9
Bolojan a spus că a votat "Da" la referendum pentru reinstaurarea unui climat de normalitate. "Sunt nişte logici ale bunului simţ, care nu au nimic cu opţiunea politică a unuia sau altuia. Un stat a cărui conducere măcinată de conflicte politice este un stat care nu are timp pentru problemele oamenilor", spus edilul. Primarul de Oradea a declarat că menţinerea preşedintelui Traian Băsescu, ar prelungi criza politică.
Start la lucrările pentru noul drum transfrontalier din județul Bihor
S-a dat oficial startul la lucrări în cadrul proiectului "Reabilitare și construire drum de legătura Pocsaj-Roșiori”, cu nr. HURO/0802/103, care are în vedere construcția unui nou drum transfrontalier în județul Bihor care să lege în mod direct Comuna Roșiori (RO) de Pocsaj Nagyközség (HU). Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea natională a celor două state membre participante în program, România și Ungaria. Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România. 
Bani pentru pasajele supraterane
În urma analizei făcute la nivel de ţară de către Autoritatea de Management privind derularea Programelor Operaţionale Regionale, s-a decis aprobarea finanţării proiectelor aflate în listele de rezervă, pe axa prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creștere. Valoarea proiectelor este de peste 11 milioane euro, iar durata investiţiei este de aproximativ doi ani.
Peste 53% dintre elevii bihoreni au promovat BAC-ul
Promovabilitate examenului de Bacalaureat, în judeţul Bihor, este apropiată de cea din 2011. Dacă atunci, în urma contestaţiilor au reuşit să promoveze BAC-ul 52% dintre candidaţi, la sesiunea din 2012, procentul este de 53.37%, înaintea contestaţiilor. Aproape 2.000 de elevi au contestat notele obţinute la examenul de Bacalaureat. Notele finale vor fi afiaşte îndata de 13 iulie.
Lovit de tramvai [VIDEO]
Inconstienta unui sofer l-a trimis in spital pe el si alte doua persoane care se aflau in masina lui. Barbatul a vrut sa vireze stanga, pe interzis, pe strada Dimitrie Cantemir, dar a fost lovit de un tramvai care tocmai iesise din depou. In urma impactului, masina a fost tarata mai bine de zece metri, iar cei trei pasageri au fost dusi imediat la spital. Vatmanul nu a mai putut evita lovitura.


Reclame