Oradea.Net
14°C
Oradea

Adresa de E-mail Parolă
Încă nu eşti membru? Înregistrează-te - Ţi-ai uitat parola? Solicită una nouă


Statistica ultimei ore
Vizitatori ultima oră: 232

Utilizatori ultima oră: 82

Total înregistraţi: 45,843
Facebook
Recensământul se încheie astăzi
Recensământul se încheie astăzi

Recensământul nu se va prelungi dincolo de data de 31 octombrie, ultima zi oficială în care se vor înregistra populaţia şi locuinţele din România, au declarat surse din Institutul Naţional de Statistică (INS). S-au numărat, până acum, aproape 88,5% din locuinţele estimate a exista în România şi se poate spune deja că la finalul recensământului vom avea puţin peste 20 de milioane de locuitori.

Cu aproximativ un milion de persoane mai puţin decât la ultimul recensământ, cel din 2002. Este vorba de persoane prezente la domiciliu, plecate pentru o perioadă mai scurtă sau plecate la muncă în străinătate de mai mult timp.

Câţi dintre ei au fost declaraţi de rude ca fiind plecaţi afară de mai mult de 12 luni şi, prin urmare, vor fi scoşi din populaţia României, vom afla peste câteva luni. Dacă numărul va corespunde celui estimat de Eurostat (biroul european de statistică) - aproape de trei milioane de persoane, atunci populaţia ţării va fi de numai 17 milioane. Restul de trei milioane de oameni vor fi cuprinşi în populaţia statelor unde s-au stabilit.

Cifrele de azi ale recensământului

Este ultima zi pentru recenzarea locuitorilor României.17.704.236 de persoane au fost numărate în cele zece zile ale recensământului „populaţiei şi locuinţelor".

Adevarul.ro


Romania
Reclame