Oradea.Net
1°C
Oradea

Adresa de E-mail Parolă
Încă nu eşti membru? Înregistrează-te - Ţi-ai uitat parola? Solicită una nouă


Statistica ultimei ore
Vizitatori ultima oră: 155

Utilizatori ultima oră: 39

Total înregistraţi: 49,068
Facebook
Bioenergia - de la KGB la Mihai Piţura

sponsored links

Bioenergia - de la KGB la Mihai Piţura

Adenaida: Sunt din Timişoara şi am auzit de medicul Mihai PIŢURA, locuieşte în ORADEA şi am înţeles ca are si puteri paranormale, a apărut si un articol şi în Jurnalul naţional. Încerc de ceva vreme să găsesc un nr. de telefon sau adresa dânsului. Dacă cunoaşte cineva acest medic, vă rog să mă ajutaţi să iau legătura cu el. Mulţumesc!

Un prim răspuns dă Lighting: Te minte măh îţi ia bani te calmează din vorbe.
Iar un anume Kares vine, într-un târziu, cu informaţia cerută: Medic Mihai Piţura are cabinet la strada Lacul Roşu în aproape la pod. Nu ştiu precis. Eu nu mă duc. Trebuie şi bani. Strada respectivă se găseşte la cartierul Rogerius, între B-dul Ştefan cel Mare şi cimitirul Olosig.

Acesta este un scurt dialog purtat pe internet, relativ recent, pe un forum de discuţii – în cazul în care daţi căutare „Mihai Pitura“.Personalitatea în discuţie este un bio-energo-terapeut renumit în Oradea ultimilor 20 de ani. Renumele său s-a dus de altfel prin toată România, ajungând de ceva vreme şi în Ungaria! Pentru cineva care trece pe la cabinetul de pe Lacul Roşu, nu mai este o surpriză să găsească acolo pacienţi veniţi de la Debreţin, Gyula, Biharkeresztes sau alte localităţi ale Ungariei.

Sătul să tot nege calitatea lui de medic, Mihai Piţura a ajuns să-i lase pe oameni să-i spună cum vor. În afară de atingerea sa tămăduitoare, puţini ştiu că Mihai Piţura a făcut parte dintr-un incredibil program-pilot secret, susţinut de Armată în anii ’70!

Scurt istoric sentimental

La începutul anilor ’90, el, împreună cu soţia Felicia reuşiseră să isterizeze o mulţime de oameni care-i adulau pentru calităţile lor tămăduitoare paranormale. Unii dintre noi şi-i amintesc pe amândoi de la Băile Felix, alţii de la hotelul „Transilvania“ din Oradea, după care a urmat o „dispariţie“ de câţiva ani. A fost o perioadă în care pacienţii înfocaţi i-au căutat zadarnic pe cei doi. Ce s-a întâmplat?

Înainte de 1989, Mihai Piţura – unul dintre cei monitorizaţi de Securitate – tocmai se căsătorise cu Felicia, o tânără divorţată, de la Beiuş, posesoare şi ea de calităţi paranormale. Acest aspect comun i-a apropiat şi i-a făcut să lucreze apoi împreună. De la Zalău au venit la Beiuş, unde deja li se dusese faima în scurt timp. După Revoluţie s-au mutat la Felix, acolo unde oamenii căutau noi soluţii pentru problemele lor de sănătate. Faima de la Beiuş s-a amplificat teribil la Felix. Pacienţi din ţară şi străinătate formau acum cozi incredibile la cabinetul familiei Piţura. „Era isterie! Se stătea la rând, se făceau liste, îmi trebuiau pile ca să pot intra“ – îşi aminteşte Adelina Turean, o pacientă din acele vremuri. Dar, aceste greutăţi nu însemnau nimic faţă de disperarea unei sănătăţi distruse, pe care doctorii n-o puteau rezolva. „Am fost la 10 şedinţe şi, într-adevăr, m-am simţit foarte bine apoi. Mi-a dat un plus de energie, eram neobosită, cu poftă de viaţă; parcă eram dopată!“ Ani de zile după aceea, Adelina şi soţul ei au adus fericire multor iubitori de câini, cărora le-a împrumutat mult din sufletul şi energia sa, devenind un nume respectat în domeniu.

Pentru soţii Piţura a fost o perioadă de mare entuziasm, dar şi de stres... Mutarea la Oradea a celor doi n-a fost o soluţie sigură pentru problemele unei căsnicii încercate, aflate la cheremul pacienţilor. La mijlocul anilor ’90 cei doi erau deja divorţaţi, Felicia luând drumul Germaniei, unde este şi acum. „Am iubit-o mult“ ne spune gânditor Mihai Piţura. Oricât de multă putere îţi poate da bioenergia pe care o ai de la Dumnezeu, leacul pentru un suflet zbuciumat este câteodată greu de găsit. După mai mulţi ani de izolare, timp în care puţini mai ştiau pe unde este Mihai Piţura, în anul 2000 a altă femeie îşi face intrarea în viaţa bioterapeutului. Iniţial, Mihai dorise să se călugărească şi să rămână la mănăstirea de la Rohia, din Maramureşul familiei sale. Dintre cei 17 fraţi ai săi, doi îşi găsiseră deja împlinirea promovând cuvântul Domnului. Stareţul mănăstirii l-a avertizat însă că „ai altă menire pe lumea asta“. Şi iată că, copleşindu-l cu dragoste, dăruire şi curăţenie sufletească, Cătălina – o profesoară de matematică, ieşită recent dintr-o căsnicie nereuşită – reuşeşte să readucă bucuria de a trăi pe chipul lui Mihai. Din acest moment, bioterapeutul revine în viaţa agitată a oraşului, fiind foarte solicitat de mulţi dintre cei care îl cunoşteau de odinioară, dar şi de o grămadă de VIP-uri, inclusiv membri ai serviciilor secrete. Şi aici e cazul să revenim la trecutul secret de altădată, ce-l postase pe Mihai Piţura sub observaţia Securităţii.

Paranormal militar

Mihai Piţura ştia ce poate Securitatea din cauza simpatiilor legionare ale tatălui său. Bătrânul, de la care se pare că a moştenit bioenergia, a fost membru în partidul lui AC Cuza şi 27(!) de ani primar în Crăciuneşti, Maramureş. Judecat mai apoi de comunişti „ca mare român“, a fost condamnat şi deportat. Mihai se naşte în această perioadă, în Timiş, la 9 februarie 1949. N-a ştiut nimic de calităţile sale de paranormal până n-a ajuns în Armată. Şi nici atunci n-ar fi aflat ceva dacă nu avea loc un accident. Iată cum povesteşte Mihai Piţura evenimentul: „Eram în 1969, tânăr soldat în unitatea militară din Zalău. Dintr-o joacă imprudentă, s-a produs un accident. Un coleg era culcat, altul a ţinut arma în jos, aşa, la 2 cm, cu un cartuş de manevră şi l-a împuşcat pe celălalt în fesă! Bineînţeles că s-a făcut rană şi a început să curgă sânge. Cel care trăsese cu arma s-a speriat şi a fugit de-acolo. Cum mă aflam lângă rănit, am făcut ce-ar fi făcut oricine: am luat boneta şi am apăsat unde curgea sânge. Comandantul de baterie a chemat urgent maşina şi l-am dus de la poligon în unitate. Vreo trei ore a durat toată povestea. Am însoţit rănitul la infirmerie şi medicul m-a întrebat când s-a petrecut accidentul.

-De vreo două ceasuri, trei - zic eu.
-Şi cine a umblat la rană?
În armată, primul lucru ce-l înveţi o dată cu salutul este să zici întotdeauna „eu nu!“.
-Măi, zice doctorul, asta-i rană de trei săptămâni!

Rana se cicatrizase deasupra şi doctorul a trebuit să rupă crusta cu penseta ca să cureţe praful de puşcă. Aşa s-a petrecut. Doctorul a raportat la unitate, la comandant şi m-au trimis la infirmerie. Am stat acolo 6 luni, cele mai fericite din viaţa mea. Mâncare, somn şi... nu trebuia să fac nimic. Aducea soldaţi bolnavi şi-mi spunea pune mâna aici!. El nota şi eu râdeam în sinea mea de el“. După acest episod, urmează transferul paranormalului Piţura la Spitalul Militar din Bucureşti, unde ajunge să-i cunoască şi pe ceilalţi 7-8 colegi cu calităţi asemănătoare, selecţionaţi pentru un studiu care avea să rămână secret şi mai apoi anatemizat. „Aici se formase cel de-al doilea colectiv de medici cu preocupări paranormale, după cel de la Moscova, care va fi desfiinţat mai târziu de Elena Ceauşescu. Era în vremea renumitei vindecătoare Djuna de la Moscova. Dar eu râdeam de toate astea. Aveam 20 de ani. Făceam ce mi se spunea şi eram îndrumat cum să procedez. Momentul în care mi-am dat seama de calităţile mele, dar în acelaşi timp m-am speriat a fost când, într-un laborator foto am fost pus să trasez cu palma întinsă la o distanţă de câţiva centimetri de o hârtie foto, figuri geometrice. Am rămas uimit când traiectoria trasată de palme lăsa urmele figurilor geometrice pe care mi se spunea să le fac. Atunci am avut un moment de revelaţie dar şi de spaimă“ – povesteşte Mihai Piţura. El consideră că atenţia asupra acestui subiect secret a fost provocată în România de studiile KGB în domeniu. De asemenea, celebra Djuna (despre care se publicase şi în România înainte de 1989) era solicitată din plin de liderul URSS de atunci, Leonid Brejnev, pentru probleme de sănătate. Ca o coincidenţă, georgiana Djuna - Eugenia Davitashvili, pe numele ei real – este născută în acelaşi an cu Mihai Piţura! Ceauşescu, promovând un comunism naţional, de desprindere de sub tutela sovietică (politică vizibilă în neintervenţia militară asupra Primăverii de la Praga, din 1968), era foarte atent la mişcările adversarului, inclusiv la subiecte extraordinare de genul celor privind spionajul telepatic şi războiul paranormal. Să menţionăm că şi SUA iniţiase un program similar, după ce se aflase de experimentele sovietice.

Spion de ocazie

Perioada petrecută în serviciul militar al Armatei, cu testele specifice, recunoaşterea bolilor, noţiuni de fitoterapie, practica pe pacienţi cu rang înalt, l-a transformat pe Mihai Piţura într-un specialist în masaj energetic. „Am fost relativ izolaţi, dar am avut tot ce ne trebuie - povesteşte el despre această perioadă. Asupra misiunilor pe care le aveai, ca oriunde în armată, semnai angajament. N-aveai voie să povesteşti nici cine-i bolnav, nici cine-i internat, nici cu ce boli, nici ce faci. Pacienţii erau ofiţeri superiori, erau generali, dar şi soldaţi. Comunicarea mea cu pacientul era însă nulă şi se făcea numai în prezenţa medicului... Nu ţineam evidenţa evoluţiei bolii, n-aveai voie să întrebi, să discuţi“.

După cum ne povesteşte, Mihai Piţura a fost selectat pentru o misiune de spionaj asupra Djunei: „Trebuia să-i văd tehnica, s-o copiem cumva“. Ca acoperire s-a folosit Olimpiada de la Moscova. Ajuns la locul de acţiune, tânărul spion a fost impresionat de mulţimea de oameni veniţi pentru tratament. „Se stătea la coadă 3-4 zile. Djuna ieşea şi-i alegea personal pe cei mai bolnavi“. Intimidat de dovezile puterii extrasenzoriale ale Djunei, de mulţime şi de prezenţa serviciilor secrete ruseşti, Mihai Piţura renunţă la misiune, cu acordul şefului direct. Djuna „era prea deşteaptă ca, la vârsta mea, s-o pot păcăli!“.

Meditaţia Transcedentală

Deschiderea către nou a tânărului lider Nicolae Ceauşescu, în anii ‘60-’70, a dus şi la apariţia şi încurajarea proiectului american Meditaţia Transcedentală, dezvoltat între 1977-1982. Andrei Pleşu şi soţia sa Catrinel Pleşu, pictorul Sorin Dumitrescu, filozoful Mihai Şora, celebrul naist Gheorghe Zamfir, academicienii Victor Săhleanu şi Ştefan Milcu, cântăreţul de operă Ludovic Spiess, scriitorul Marin Sorescu, psihologii Vladimir Gheorghiu, Ioan Ciofu, Ion Mânzatu, Irina Holdevici, şi Aurora Liiceanu sunt câteva nume celebre implicate în respectivul proiect. Nu este sigur dacă lichidarea acestei mişcări a fost una politică - antioccidentală - sau una născută din paranoia familiei domnitoare…

În iulie 1978 Ion Mihai Pacepa, general de Securitate, a fugit în Occident, provocând o adevărată isterie în politica regimului Ceauşescu. Valul de paranoia ce cuprinsese cuplul Ceauşescu a dus atât la lichidarea Meditaţiei Transcedentale, cât şi la sistarea altor proiecte asemănătoare. Mihai Piţura s-a văzut arestat, degradat şi condamnat, cu domiciliu obligatoriu. „Am fost trimis la Spitalul TBC din Zalău şi nu am avut voie să părăsesc localitatea. De 9 mai, de 23 august, 1 mai trebuia să mă duc la Miliţie! Când am ajuns în Zalău, Securitatea a ştiut. Primii oameni care m-au căutat şi ajutat au fost securiştii. Ei ştiau ce se întâmplase“ – declară Mihai Piţura. Nu este deci de mirare că şi astăzi el este căutat şi preţuit de foşti securişti sau actuali membrii ai serviciilor secrete. Pentru puterea sa tămăduitoare, desigur…

Atacul parapsihologic de de Oradea…

Atacul parapsihologic nu este o absurditate declarată recent de nevasta ex-liderului PSD Mircea Geoană! O altă declaraţie celebră privind un astfel de atac a făcut-o marele şahist Viktor Korcinoi, cu prilejul finalei cu sovieticul Anatoli Karpov, în Filipine, în 1978. Campion al URSS şi finalist de campionat mondial, Korcinoi, fugise în Occident de doi ani, dând astfel o lovitură lumii comuniste. La duelul din Filipine s-a plâns încontinuu că un membru al echipei lui Karpov, un parapsiholog înzestrat cu puteri hipnotice, se holba la el cu scopul de a-l face să piardă. Mai tânărul Karpov şi-a înfrânt într-adevăr adversarul şi va ajunge campion mondial! Cel cu atacul energetic din echipa sovietică era Vladimir P. Zukhar, psiho-neurolog, director al Laboratorului Central pentru Psihologie de la Moscova...

E foarte posibil ca Ceauşescu să fi devenit mai paranoic după acest caz şi să nu mai aibă încredere în posibilitatea ţinerii sub control a fenomenelor paranormale. Altfel nu se explică întreruperea experimentelor de către partea română o dată cu anatemizarea Meditaţiei Transcedentale.

„Atacul energetic este posibil, dar trebuie să ai exerciţiu pentru aşa ceva. Trebuie să înveţi să poţi canaliza energiile. Într-un fel asta stă şi la baza Meditaţiei Transcedentale“ – spune Mihai Piţura. „Pot să-ţi iau din corpul energetic şi devii automat mai moleşit, mai slab în reacţii şi atenţie. Acest atac, în coroborare cu telepatie, hipnoză şi alte segmente ale paranormalului, poate să ducă la o subordonare a mentalului şi mişcărilor victimei către cel care coordonează atacul“ – detaliază Mihai Piţura.

Nu ştim ce s-a întâmplat după 1989 la nivel înalt în România în ceea ce priveşte reluarea experimentelor din anii ’70. Avem doar o declaraţie a Mihaelei Geoană, reconfirmată şi a doua oară, referitoare la un atac energetic asupra soţului prezidenţiabil; atac provenit din tabăra lui Traian Băsescu. Presa l-a identificat pe Aliodor Manolea ca fiind suspect de apropiat de preşedintele Băsescu în campania electorală de anul trecut. Încă din anul 2000 soţii Aliodor şi Elena Manolea ofereau servicii „în domeniul energeticii subtile ale fiinţei umane (masaj virtual, masaj clasic, bioterapie, kinetoterapie, aromoterapie, cristaloterapie, meloterapie, fonoterapie)“ – conform paginii de internet dispărute acum: http://aldomar.cjb.net/. Potrivit Colegiului Psihologilor din România Aliodor Manolea este înregistrat drept psiholog-practicant supervizat în psihoterapie cognitiv-comportamentală, terminând Facultatea de Psihologie de la Oradea! Să precizăm doar că Mihai Piţura nu-l cunoaşte pe Aliodor, dar, referindu-se la clientelă, el ne declară: „Jumătate din Universitate vine pe la cabinetul meu!“...

Doru Sicoe

Rubrica lui Doru Sicoe
Reclame