Oradea.Net
6°C
Oradea

Adresa de E-mail Parolă
Încă nu eşti membru? Înregistrează-te - Ţi-ai uitat parola? Solicită una nouă


Statistica ultimei ore
Vizitatori ultima oră: 216

Utilizatori ultima oră: 99

Total înregistraţi: 48,630
Facebook
Autostrazile din Romania au fost conectate cu cele din Ungaria, pe hartie

sponsored links

Autostrazile din Romania au fost conectate cu cele din Ungaria, pe hartie

Romania si Ungaria au semnat la Budapesta, acordurile privind conexiunea autostrazilor intre autostrazile Arad - Nadlac (Romania) si Csanadpalota- Mako- Szeged (Ungaria) si intre Cluj Napoca- Santaul Mare (Romania) si Nagykereki-Szolnok (Ungaria).

"Semnarea acestor acorduri reprezinta o garantie in plus ca autostrazile romanesti vor fi racordate la cele europene", a declarat ministrul transporturilor, Anca Boagiu, cu ocazia semnarii acordurilor.

Potrivit unui comunicat al ministerului, scopul acestor acorduri este de a crea conditiile necesare asigurarii unei legaturi directe prin racordarea autostrazilor de pe teritoriul Romaniei cu cele de pe teritoriul Republicii Ungare, de a stabili punctele de conexiune intre cele doua autostrazi, pe linia frontierei comune si de a reglementa conditiile tehnice de realizare a jonctiunii rutiere intre cele doua autostrazi.

Portiunea Arad-Nadlac face parte din Coridorul Pan-european IV, pentru acest tronson fiind incheiate recent contractele de proiectare si executie. In schimb, Cluj Napoca- Santaul Mare face parte din Autostrada Transilvania, proiect inceput de peste sapte ani, constructorul fiind Bechtel.

Ungaria tocmai a inaugurat recent autostrada care leaga Szeged de Mako, tronsonul de la Mako la frontiera urmand sa fie terminat anul viitor.

Potrivit oficialilor Ministerului Transporturilor, Arad-Nadlac se va lega la autostrada din estul Ungariei in 2013.

Integral in HotNews.ro


Romania
Reclame